Sense categoria

Fets Desfets (Deixalles)

Fets-Desfets

La Dra. Blanca Callén, membre de l’equip d’Objections (Blanca Callén, Soledad Gutierrez i Laurence Rassel) organitzen el primer seminari del projecte Objections. De les trajectòries dels objectes, amb la participació de: Fernando Domínguez Rubio, Nathalie Ortar, Irene Sabaté Muriel i de l’equip d’Objections.

El seminari tindrà lloc el dissabte 12 de desembre, de 10,30 a 14 h. a la Fundació Antoni Tàpies (C/Aragó 255, Barcelona).

“… Les mercaderies, com les persones, tenen una vida social” Appadurai, 1991:17

Tant la vida quotidiana com en particular el món de l’art es desenvolupen establint límits entre el que es considera el seu endins i el seu defora. Els objectes que poblen les nostres llars i aquells que s’exhibeixen als museus són sotmesos a judicis de valor que distingeixen entre el seu interior i el seu exterior. Què és el que queda dins i el que es deixa fora de tots dos espais? Com es transiten i travessen, si és que és possible, aquestes fronteres? El què està fora del quotidià i de l’art? De què estan fets tots dos tipus de “deixalles”? Com es fan els “fets”?

Aquest primer seminari es proposa com un espai públic i col·lectiu des del qual intentar respondre a alguna d’aquestes qüestions. Per a això, comptarem amb la presència de tres especialistes en antropologia econòmica i del valor, sociologia de l’art i estudis del manteniment i la reparació, i el cicle de vida dels objectes. Les seves intervencions es posaran en diàleg amb la primera part de la recerca conduïda per l’equip d’Objections, dedicada a recol·lectar objectes rebutjats juntament amb les narracions de la seva deixalla elaborades pels seus propietaris. Aquests objectes es troben, de moment, en un estat de transició, entre usos i valors, entre categories.

Programa

>> 10.30 h Benvinguda i presentació d’Objections, Blanca Callén, Soledad Gutierrez i Laurence Rassel.
>>11.00 h Lògiques de circulació i règims de valor: una aproximació antropològica, Irene Sabaté.
>>11.40 h Objects as memory maker (Objectes com a fabricants de memòria), Nathalie Ortar.
>>12.20 h Pausa-cafè.
>>12.40 h Entre coses i objectes, Fernando Domínguez Rubio.
>>13.20 h Taula de debat comú.

Més informació: FETS DESFETS (DEIXALLES)