> Dra. Mariona GenísActe públicInnovació docent

4a jornada renaturalització espais educatius

El globus vermell amb el suport de la Fundació Biodiversitat del Ministeri per a la Transició Ecològica d’Espanya, són els responsables de el projecte europeu  Patis x Clima i han organitzat la IV Jornada de renaturalització espais educatius.

El programa de l’esdeveniment, celebrat el passat dijous 29 d’octubre, comptava amb les aportacions de 17 professionals de diferents àmbits sobre la temàtica 17 mirades, entre les que es trobava la Dra. Mariona Genís, membre de GREDITS i professora de BAU, que va presentar, en diferit i mitjançant un vídeo, La regulació espacial de pati. De la construcció a l’eina de disseny.

A la Jornada, que va tenir lloc a la Nau Bostik de Barcelona, es va treballar sobre la idea que avui més que mai és òbvia la necessitat de transformar la mirada i l’espai físic exterior dels centres educatius, tant els patis com l’entorn immediat. L’escola, com a llavor d’una societat compromesa amb el medi ambient, es converteix en el laboratori de proves on iniciar la transformació.

Integrant l’acció pel clima dins el currículum escolar i, al mateix temps, fomentant aquesta transformació d’una manera participativa i inclusiva per part de tots els agents vinculats (alumnes, comunitat educativa, famílies, barri, tècnics especialitzats …), l’objectiu últim del programa Patis x Clima proposa una visió holística cap a una transició sostenible dels centres educatius que promogui la cura de l’entorn i faciliti i doni eines per a l’adaptació i la mitigació del canvi climàtic.

Més informació

Es pot veure el vídeo aquí