‘Actuar en la emergència’. Nou programa de recerca, una col·laboració GREDITS-RAER

GREDITS (Grup de Recerca en Disseny i Transformació Social) ha tancat un acord amb la Real Acadèmia Espanyola de Roma (RAER) per dirigir i coordinar el programa de recerca ACTUAR EN LA EMERGENCIA. Repensar la agencia del diseño durante (y después de) la COVID-19 durant el trienni 2021-2023.

L’objectiu del programa és explorar de forma transversal i col·lectiva alguns dels instruments proposats des del disseny per analitzar tot un conjunt de reptes socials, ambientals, sanitaris i comunicacionals sorgits arran de la pandèmia de la COVID-19 amb la voluntat de generar xarxes de coneixement i d’oferir solucions compartides que contribueixin al foment de respostes alternatives/complementàries i funcionals davant de la present crisi, però amb la vista posada també en el futur post-COVID que ha de venir.

El programa compta amb la participació de 56 investigadores, agrupades en 15 projectes de recerca. Les entitats associades al programa són:

RAER (Real Academia de España en Roma) – Agencia Española de Cooperación Internacional y Desarrollo (AECID), Roma
GREDITS (Grup de Recerca en Disseny i Transformació Social), Barcelona
UDR (Unitats de Recerca) – BAU Centre Universitari de Disseny de Barcelona
DiARC – Departament d’Arquitectura de la Universitat “Federico II”, Nàpols (Italia)
ISIA – Istituto Superiore per le Industrie Artistiche, Urbino (Italia)
Università di Enna “Kore”, Enna (Italia)
Art, Arquitectura i Societat Digital. Grup de Recerca del Department d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona (UB)
HANGAR – Centre de producció i recerca d’arts visuals, Barcelona

Igualment, participen en el projecte les següents revistes:

Inmaterial (BAU)
Phd Kore Review (Enna)
Matèria (UB)
Progetto Grafico (ISIA)

Al proper mes de febrer tindrà lloc la primera activitat de presentació general del programa, tot coincidint amb la difusió pública de la seva web.