Cap a escoles i entorns saludables

Nova sessió del cicle Interferències BAU/e-Ludens. Liderat per les arquitectes i professores de BAU Mariona Genís i Maria Pia Fontana, El projecte e-Ludens / Umbrales urbanos presenta la taula rodona Hacia escuelas y entornos saludables.

L’acte tindrà lloc a BAU el dijous 21 d’abril a les 18.00 (accés lliure), i comptarà amb quatre convidats: Ferran Campillo, metge expert en salut mediambiental pediàtrica; Silvia Casorrán, ambientòloga especialista en urbanisme i consellera de mobilitat i accessibilitat del Districte de Sant Martí (Barcelona); Carolyn Daher, especialista en salut pública i coordinadora de Planificació urbana, medi ambient i salut a ISGlobal; y Jordi Planelles, arquitecte, professor de BAU i expert en disseny d’espais educatius saludables.

La taula rodona serà moderada per Itziar González, arquitecta, urbanista i activista, i experta en processos comunitaris i participatius, i per Miguel Mayorga, arquitecte, urbanista i expert en mobilitat i disseny d’espais públics.

Una qüestió cívica i col·lectiva

La trobada parteix de la necessitat de repensar la relació entre escoles i entorns urbans amb un èmfasi especial en la salut. Els ponents compartiran impressions sobre materials, la relació entre espais interiors i exteriors, la implementació de nous hàbits de mobilitat i els efectes del disseny arquitectònic i urbà en la salut pública.

També es debatrà sobre iniciatives i intervencions associades a un canvi de model educatiu i de ciutat i que es caracteritzen pel seu caràcter estratègic, participatiu, de baixa inversió i d’alt impacte en la millora de l’habitabilitat dels centres escolars.

Un projecte de ciutat

El cicle Interferències BAU/e-Ludens s’emmarca en el projecte e-Ludens, promogut per Bit Hàbitat i l’Ajuntament de Barcelona. El seu objectiu és la millora de l’eix Perú-Paraguai (Sant Martí) a partir de la transformació dels tancaments d’equipaments educatius.

 

Interferències BAU/e-Ludens. Hacia escuelas y entornos saludables
Dijous 21 d’abril de 2022
18:00
BAU, Edifici Pujades (Pujades, 118)
Accés lliure