> Dra. Mara Martínez Morant> Dra. Sílvia RosésDra. Sílvia Ventosa

Mara Martínez Morant i Sílvia Rosés a D-Generades

Les jornades D-generades: repensant moda i gènere estan centrades en els estereotips de gènere. Dins de les diferents activitats de la Biennal del Pensament, Ciutat Oberta, es proposa la jornada del dimarts 13 d’octubre, impulsada per l’Ajuntament de Barcelona a través del Institut de Cultura, BAU Centre Universitari de Disseny de Barcelona, GREDITS i el Museu del Disseny de Barcelona.

D-generades: repensant moda i gènere vol reflexionar i aprofundir en els nous paradigmes que qüestionen i posen en crisi els estereotips de gènere. S’exploraran les repercussions de la perspectiva de gènere en el món de la moda i, dins d’aquest marc, es plantejaran qüestions com: podem escapar a la concepció binària de gènere? per què dones i homes han de vestir de manera diferent? és possible, en conseqüència, el disseny d’una moda “agénere”?

Les jornades, comissariades per la Dra. Mara Martínez Morant (antropòloga), la Dra. Sílvia Rosés (historiadora de la moda) i la Dra. Sílvia Ventosa (conservadora de tèxtil i indumentària del Museu de l’Disseny), comptaran amb ponents com la Dra. Marta Segarra (catedràtica el literatura francesa i d’estudis de gènere a la UB), Bel Olid (escriptora i activista feminista), Pol Galofre (activista trans i feminista) i Alejandro Gómez-Palomo Spain (fundador i director creatiu de Palomo Spain).

Vídeo de la Jornada “D-generades: repensant moda i gènere

Més informació