Ramon Rispoli

Llicenciat en Arquitectura (Universitat de Nàpols “Federico II”), i doctor en Història de l’Arquitectura i de l’Urbanisme (Politecnico di Torino), actualment és professor titular en el sector de disseny en el Departament d’Arquitectura de la Universitat de Nàpols “Federico II”.

De 2010 a 2020 ha estat professor titular d’Estètica i Teoria de les Arts en el Grau en Disseny de BAU, Centre Universitari de Disseny de Barcelona; des de 2019, en la mateixa institució, és docent i coordinador del curs “Disseny Poder i Societat” en l’àmbit del Màster Universitari en Recerca i Experimentació en Disseny.

Des de 2014 és membre del GREDITS (Grup de Recerca en Disseny i Transformació Social) i des de 2016 coordinador editorial de la revista científica semestral Immaterial. Dissenyo Art i Societat.

Ha estat autor de dues monografies, d’assajos en volums col·lectius i d’articles publicats en revistes internacionals.

Ha estat visiting professor en diverses institucions en àmbit internacional com la Universitat Autònoma de Aguascalientes i la Universitat Autònoma de Ciudad Juárez (Mèxic), i ha realitzat estades de recerca pre i postdoctoral en diferents centres de recerca com Getty Research Institute (Los Angeles) i el Centri Canadien d’Architecture (Montréal).

Notícies relacionades

See all our news