Mara Martínez Morant

Mara Martínez Morant és Doctora en antropologia Cultural i Social per la Universitat de Barcelona i ha estat professora d’antropologia i investigadora en Bau, Centre Universitari de Disseny de Barcelona. Membre de GREDITS des de la seva gestió i creació com a grup de recerca.

És co-coordinadora de la revista Inmaterial. Diseño, Arte y Sociedad (https://www.inmaterialdesign.com). Les seves recerques giren al voltant de questions vinculades amb el cos, tant humà com dels altres animals, emmarcades en la perspectiva posthumanista.

És membre del projecte d’I+D+i, “El cuerpo y el género dentro del marco epistemológico y conceptual del posthumanismo” (FEM2016-77963-C2-1-P).

És coordinadora d’Antropologia de la Vida Animal. Grup d’estudis d’etnozoologia (https://www.antropologia.cat/grups-de-treball-i-recerca/), adscrit a l’Institut Català d’Antropologia.

Per establir un perfil mínim, es pot dir que la Mara Martínez Morant és defineix com antropóloga feminista i vegana, antiespecista i per l’alliberament animal, curiosa del món, interessada per la recerca teórico-pràctica sobre el desbaratament del sexe-gènere, amant de la poética de l’art i del disseny, entre d’altres àmbits importants en la seva vida.

Actualment treballa en la recerca Abriendo el sexo_Desbaratando el género i té pendents de publicació: Del parentesco con los otros animales i Etnografía de las interrelaciones animales.

Notícies relacionades

See all our news