Fantasma ’77 a Granollers

L’Espai d’Arts de Roca Umbert, un centre d’art destinat a afavorir la creació contemporània i la seva difusió, acull fins al 27 de juny l’exposició Fantasma ’77. Iconoclàstia espanyola.

L’exposició Fantasma’77. Iconoclàstia espanyola és un projecte de GREDITS (grup de recerca en disseny i transformació social) Matteo Guidi, Jorge Luis Marzo, Rebecca Mutell i Co-produït per Tecla Sala. Centre d’Art de L’Hospitalet; Roca Umbert Fàbrica de les Arts, Granollers; Centre del Carme Cultura Contemporània, València; Casal Solleric, Palma.

Les 9 estàtues eqüestres de Franco són la història d’una imatge truncada el 1977, quan es va promulgar la Llei d’Amnistia, encara vigent. El model de les escultures quedava amnistiat. De llavors ençà aquells cavalls de bronze van prendre part en una cursa d’obstacles singular. Fantasma ’77 explora la imatge monumental de Franco després de la mort del model i la forma en què l’Estat ha bregat amb ella. Si no podem demanar-li comptes al dictador, cal demanar-ne a les seves imatges? No s’encabritaran?

El proper dijous 29 d’abril a les 19:00 tindrá lloc, a la Sala Zero de L’Espai d’Arts de Roca Umbert, la presentación de la publicació Fantasma ’77 a càrrec de Rebecca Mutell i Jorge Luis Marzo, comissaris de l’exposició i Lulu Soto, dissenyadora gràfica. Els comissaris de l’exposició juntament amb la dissenyadora ens explicaran com van articular la concepció de la publicació per esdevenir una eina de difusió pròpia del projecte més enllà de la pròpia mostra.

Més informació

Espai d’Arts de Roca Umbert
Sala La Miranda
De dijous a dissabte de 17.30h a 20h i diumenges d’11 a 13.30h
Activitat gratuïta