> Dr. Jorge L. MarzoExposició

Fantasma ’77, a València

L’exposició Fantasma ’77. Iconoclàstia Espanyola, que es va inaugurar el mes de febrer passat en el Centre d’Art Tecla Sala d’Hospitalet, es presenta a partir del primer de juliol en el Centre del Carme Cultura Contemporània de la ciutat de València.

Fantasma ’77 és un projecte del Grup de Recerca en Disseny i Transformació Social de GREDITS, liderat pel Dr. Matteo Guidi, el Dr. Jorge Luis Marzo i la Dra. Rebecca Mutell, que explora la imatge monumental de Franco després de la mort del model.

L’exposició en el seu periple valencià incideix especialment en les fotografies realitzades pels fotoperiodistes valencians José Aleixandre i Manuel Molines des que es va promulgar la Llei de Amnistia a Espanya l’any 1977. Mitjançant un recorregut fotogràfic i audiovisual, la mostra convida a la reflexió del públic sobre la potència que resideix en les imatges i en la presència fantasmal que perviu en elles quan desapareix la figura original.

En la seva presentació, José Luis Perez Pont, director del Centre del Carme va parlar del paper fonamental del fotoperiodisme en el relat històric i va lloar el treball de recerca de GREDITS que convida a reflexionar sobre una qüestió del passat , fins i tot latent en els nostres dies, a través de la memòria històrica i les seves implicacions polítiques.

L’exposició, amb entrada gratuïta, podrà visitar-se fins al 30 d’agost.

Us podeu descarregar el catàleg de l’exposició aquí