Joan Maroto Sales

Joan

Doctor Arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (Departament de Projectes Arquitectònics, ETSAB-UPC), Màster en Teoria i Pràctica Arquitectònica (ETSAB-UPC), i llicenciat en Arquitectura (ETSAB-UPC).

En el marc de la investigació, s’ha especialitzat en aquelles pràctiques arquitectòniques i de disseny que enfoquen l’espai com a eina de comunicació entre aquells actors implicats (agències, intersubjectivitat). També investiga altres camps que s’interrelacionen i s’entrellacen: l’exercici projectual, les pràctiques materials, el disseny sistèmic, i la pedagogia en arquitectura i disseny. Ha publicat articles en revistes científiques, ha impartit conferències, i ha participat com a ponent en congressos d’arquitectura i disseny.

Ha estat vinculat a diferents universitats (ETSAB-UPC, UIC, IAAC, UVic), i actualment és professor associat a BAU Centre Universitari de Disseny en el Grau en Disseny, en el Màster Universitari en Investigació i Experimentació en Disseny, i és tutor del taller de Fabricació Digital.

En el marc professional, desenvolupa la seva activitat en l’estudi Joan Maroto ARCH i ha participat com a coordinador de projectes en diverses entitats (Col·legi d’Arquitectes de

Catalunya, Tarpuna Cooperativa d’iniciatives sostenibles). Ha guanyat diversos premis, beques i reconeixements al llarg de la seva trajectòria.

Col·labora a la línia d’investigació Pedagogia i Disseny de GREDITS.

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-5057-7911

Web: www.joanmaroto.net

Mail: joan@joanmaroto.net