Jorge L. Marzo en les jornades ‘Futuro tras la pandemia’

Les jornades Futuro tras la pandemia organitzades per la Real Sociedad Bascongada de los Amigos del País (RSBAP), en col·laboració amb el Ministerio de Cultura y Deporte, i que van tenir lloc en el Palacio de Congresos Europa de Vitoria-Gasteiz el 7 de juliol de 2021, van comptar amb la participació del Dr. Jorge Luis Marzo que va impartir la conferència “Cultura y sindemia a la sombra de la COVID-19”

L’objectiu de les Jornades va ser explorar l’impacte que la pandèmia de la COVID-19 ha generat en les estructures socials, maneres de vida i mentalitats. La sessió del dia 7 de juliol es va centrar en l’àmbit cultural, i a més del Dr. Marzo va comptar amb les intervencions d’Iker Ortiz de Zárate –actor i director del Teatre Ortzai–, Juan Uriarte –músic i director de la sala de concerts Hell Dorado– i Nerea Lekuona –artista i membre del col·lectiu ZAS–.

La intervenció de Jorge Luis Marzo va plantejar com la sindèmia, la suma de dues o més epidèmies en una població amb interaccions biològiques i biopolíticas, pot aplicar-se també a l’anàlisi de la producció cultural en temps de pandèmia.

Agraïm a Amelia Baldeón, presidenta de la Comissió d’Àlaba de la RSBAP, el permís per a reproduir el el texto complet de la conferència

 

Foto de cabecera: © Quintas, 2021.