Luis Guerra

Luis Guerra és artista visual i professor d’Estètica i Teoria de les Arts i del Programa de Doctorat a BAU.

També és professor d’Estètica en el Màster de Pensament Contemporani i Tradició Clàssica en el Departament de Filosofia de la Universitat de Barcelona.

És llicenciat i màster en Arts Visuals per la Universitat de Xile i Doctor en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va realitzar estudis postdoctorals a CfAR Centri for Artistic Research, The University of the Arts Helsinki. Ha estat artista resident en el Centro de Estudios Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (Madrid, 2015-2016), Kunstverein Stuttgart (2015), La Virreina Centre de la Imatge (Barcelona, 2017-2018), Saastamoinen Foundation (Helsinki, 2020) i Kone Foundation (Helsinki, 2020).

Com a artista visual, doctor en filosofia, docent i investigador, el seu treball gira entorn de la línia imaginària que la cultura occidental ha creat entre l’art i la filosofia. En aquest sentit, els seus estudis postdoctorals en recerca artística al voltant del pensament del pedagog francès Fernand Deligny, han estat el punt de partida d’un nou cicle de recerca (2017-2021) que l’ha portat a treballar amb i a través de l’invisible, el menor i el desaparegut, cartografiant les seves formes a través de gestos fora d’una quadrícula fixa.

Actualment supervisa tesis doctorals relacionades la recerca basada en pràctiques de disseny i art. També supervisa tesi de màster en filosofia sobre temes relacionats amb l’art contemporani, la història de l’art, la teoria crítica, l’arquitectura i el disseny.