M. Àngels Fortea

Doctora en Disseny per la Facultat de Belles arts de la UB i Llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques per la UAB. Acreditada com a professora lectora en l’Àmbit d’Humanitats per l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU), des de març de 2020. Professora titular de Cultura de la Imatge del Grau en Disseny Gràfic de BAU, Centre Universitari de Disseny de Barcelona, UVic-UCC. Des d’octubre de 2018 és la Coordinadora del Màster Universitari en Recerca i Experimentació en Disseny de BAU.

Anteriorment va ser membre de GRACMON (Grup de Recerca en Història de l’Art i del Disseny Contemporanis de la UB) on va participar en diversos projectes I + D + i, tenint a la Dra. Anna Calvera com a investigadora principal. És membre del Patronat de la Fundació Història del Disseny des de juny del 2015.

Com a investigadora, s’ha especialitzat en la història del disseny, sent els seus camps d’interès: el disseny en general; el disseny gràfic i la comunicació visual, més específicament; la cultura pop i la dècada dels 60 (els sixties); i la iconografia en general. La seva tesi doctoral titulada “El Pop a la manera del disseny gràfic català. El descobriment Pop del passat: dissenyadors – col·leccionistes” és una recerca històrica i historiogràfica sobre el disseny gràfic català, desenvolupat en la dècada dels 60 i 70, centrant-se, principalment, en l’origen i desenvolupament d’una versió autòctona de gràfica pop, a partir de dos casos d’estudi: els dissenyadors America Sánchez i Enric Satué. Actualment treballa en projectes de recerca que pretenen visibilitzar l’aportació de la dona en l’àmbit del disseny gràfic, a través de projectes com l’exposició “Dissenyadores Gràfiques” inaugurada al juny de 2019.