Dra. Maria Pagès

MariaDoctora per la Universitat de Vic i llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Obtingué la qualificació d’Excel·lent CUM LAUDE per la seva tesi doctoral Els pioners de l’animació a Catalunya: la consolidació de la indústria a partir del film Érase una vez…(1950), tesi dirigida per la Dra. Teresa Martínez Figuerola.

Combina la seva tasca professional en el camp de la il·lustració i l’animació amb la docència i la investigació. Ha publicat llibres il·lustrats infantils amb Sd·Edicions i ha treballat per Fílmax en animació.

Ha col·laborat amb la Filmoteca de Barcelona en un projecte d’investigació per a la restauració del film d’animació Érase una vez… (1950). El seu treball de recerca sobre els pioners del cinema d’animació l’ha portada a publicar a diversos llibres i a revistes científiques i a participar en fòrums d’animació espanyola.

Està en la fase de preproducció d’un documental sobre animació, i ha publicat un monogràfic sobre l’animació tradicional a Catalunya.

Ha obtingut el doctorado en 2019 presentant el seu treball d’investigació titulat “Els pioners de l’animació a Catalunya: consolidació de la indústria de comunicació de masses a partir del film Érase una vez… (1950” dirigida per la Dra. Teresa Martínez.

Organitzadora del Fórum anual d’Animació, juntament amb la Dra. Teresa Martínez, a Bau, Centre Universitari de Disseny.

Webs: www.altapolitik.blogspot.com  /  www.unpensamentdepebre.blogspot.com
eMail: maria.pages@baued.cat