Transformar el carrer des de l’escola

El projecte e-Ludens / Umbrals urbans comença a caminar. Es tracta d’unes de les propostes d’innovació urbana seleccionada per la convocatòria La ciutat proactiva 2021, promoguda per BIT Habitat i l’Ajuntamient de Barcelona i amb participació, entre altres entitats, de BAU.

El Casal Ca l’Isidret, un altre dels membres de l’equip, serà l’escenari de la presentació del projecte, dijous que ve 17 de març a les 18.00. La sessió, titulada Fem Escola / Fem Barri, és la primera del cicle Interferències BAU/e-Ludens, compost per set sessions temàtiques al llarg de l’any.

L’acte estarà conduït per Maria Pia Fontana, de City FOV Urban Lab i professora de BAU, i per Itziar González (Arquitectura Social), que s’han encarregat de la concepció i direcció i del disseny i la direcció del procés comunitari, respectivament.

 

A més, participaran Silvia Casorrán i Josep García (Districte de Sant Martí), Toni García (Consorci d’Educació de Barcelona), Isabella Longo (BIT Hàbitat) i Jaron Rowan (Recerca de BAU).

També assistiran tots els integrants de l’equip e-Ludens: Miguel Mayorga, Maria Pia Fontana i Jorge Rodríguez (City FOV Urban Lab); Itziar González i Sonsoles Miquel (Arquitectura Social); Jordi Callejón, Victoria Martínez i Bruna Bellini (Ca L’Isidret – Taula Eix Pere IV) i, per part de BAU i GREDITS, Mariona Genís, Jordi Planelles i Joan Maroto i Jaron Rowan.

Arquitectura liminar per a repensar la tanca com a espai

El projecte e-Ludens té com a objectiu principal millorar la vida urbana del carrer Perú-Paraguai (Poblenou) a través de la construcció, mitjançant processos de codiseño, de dispositius que ajudin a fer més habitables les tanques i entorns d’equipaments escolars i educatius públics.

Paral·lelament, es crearà una nova plataforma social i digital per a enfortir la relació entre el veïnat i el coneixement compartit del barri.

Trobades transdisciplinars

La primera sessió del cicle Interferències BAU/e-Ludens servirà, a més de per a presentar el projecte, per a compartir reflexions sobre innovació urbana, el rol de les escoles com a espais de centralitat en els barris, la construcció de comunitat com a element clau per a la millora de la vida urbana, i el paper de la recerca aplicada en disseny, urbanisme i arquitectura.

Les següents sessions comptaran amb experts com el pedagog i dibuixant Francesco Tonucci, la professora de secundària Anna Gou, el pediatre Ferran Campillo, la geògrafa i historiadora Teresa Navas, l’arquitecta Conxita Balcells i l’arquitecte i enginyer Martí Franch.

Interferències BAU/e-Ludens: Fem Escola / Fem Barri
Dijous 17 de març de 2022
18:00
Casal Ca L’Isidret (Josep Pla, 174)